mapa | kontakt | početna |

Vesti iz fondova

 

Pet, 07/09/2007

Generali Basic 

Godinu dana rada prvog privatnog penzijskog fonda u Srbiji

Beograd, 7. septembra 2007. - Prvi privatni penzijski fond u Srbiji Delta Generali dobrovoljni penzijski fond nakon godinu dana od osnivanja zadobio je poverenje više od 32.255 članova, a ukupan prinos koji je ostvario za svoje članove dostigao je 45,2 miliona dinara. Imovina Delta Generali Društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom tokom prve godine uvećana je za više od 2,5 puta sa početnih 195,3 miliona dinara na sadašnjih 496,2 miliona (6,2 miliona evra).

Početkom 2006. godine Delta Generali Osiguranje osnovalo je Delta Generali društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom, koje je prvo u Srbiji dobilo dozvolu za rad od Narodne banke Srbije. Dozvola za rad dobijena je 8. septembra, dok je sa objavom investicione jedinice početo 15. novembra 2006. godine. U prvoj godini rada Delta Generali dobrovoljni penzijski fond je proširio poslovnu mrežu koju sada čine 32 grada širom Srbije i zapošljava 117 osoba.

"Bilo je normalno da Delta Generali Osiguranje, sa dva jaka osnivača, kao što su Delta Holding, najveća srpska privatna kompanija i Generali, treća po veličini evropska osiguravajuća kuća, osnuje prvi dobrovoljni privatni penzijski fond. Veoma sam zadovoljan poslovnim rezultatima našeg penzijskog fonda u prvoj godini i očekujem da se u narednom periodu nastavi rast, kako broja članova fonda, tako i vrednosti investicione jedinice. Tržište dobrovoljnih penzijskih fondova u Srbiji je u fazi dinamičnog razvoja. Očekujemo da je uvođenje III stuba sa dobrovoljnim penzijskim fondovima odlična test faza koja će da ohrabri državu da donese odluku o uvođenju i obaveznog privatnog penzijskog osiguranja, tzv. II stub", izjavio je na konferenciji za novinare Nebojša Divljan, predsednik Upravnog odbora i generalni direktor Delta Generali Osiguranja.

Neprekidno najveća vrednost investicione jedinice u odnosu na druge penzijske fondoveNajbolji pokazatelj uspešnog upravljanja sredstvima članova Delta Generali dobrovoljnog penzijskog fonda je rast vrednosti investicione jedinice. Dobrim i sigurnim investiranjem sredstava svojih članova Delta Generali dobrovoljni penzijski fond ostvario je rekordan rast na srpskom tržištu. 15. novembra 2006. godine počelo je objavljivanje vrednosti investicione jedinice koja je iznosila 1.000,00 dinara, a danas 07.09. ona iznosi 1.223,69 dinara.U najvećem broju firmi i institucija čiji su poslodavci omogućili zaposlenima da izaberu privatni penzijski fond u koji žele da im se uplaćuju dobrovoljni penzijski doprinosi, najviše zaposlenih je izabralo Delta Generali dobrovoljni penzijski fond.

U odnosu na druge fondove Delta Generali dobrovoljnom penzijskom fondu je pristupio najveći broj zaposlenih iz preduzeća i ustanova čiji poslodavci uplaćuju dobrovoljne penzijske doprinose u fond koji zaposleni sami izaberu. Ovo se odnosi na zaposlene u nekim od najvećih kompanija u Srbiji, kao što je 5.209 zaposlenih u JP PTT saobraćaja Srbija, 1.331 zaposleni u Narodnoj banci Srbije i preko 14.000 članova kojima doprinose uplaćuje Naftna industrija Srbije.

Inače, za većinu članova Delta Generali privatnog penzijskog fonda doprinose uplaćuju poslodavci, koji su na uplate do 3.000 dinara oslobođeni obaveze plaćanja poreza. Devedeset odsto uplata u Delta Generali dobrovoljni penzijski fond čine uplate poslodavaca, 3 odsto svih uplata čine individualne uplate, dok 7 odsto čine zajedničke uplate poslodavaca i zaposlenih.

"Prva godina rada donela nam je vredno iskustvo u upravljanju sredstvima naših članova. Kao prvi privatni penzijski fond ponosni smo što nam već godinu dana naši članovi ukazuju poverenje i što iz dana u dan imamo sve više onih koji se odlučuju da za stare dane štede u našem fondu. Imponuje nam lista firmi i preduzeća čiji zaposleni su sa nama sklopili ugovor i to nam je još jedan dokaz da smo na dobrom putu u poslu kojim se bavimo. Zadovoljni smo zbog dobrih rezultata u prvoj godini, a nadam se da ovo zadovoljstvo dele i naši članovi, jer vrednost naše investicione jedinice pokazuje da se dobro brinemo o njima", istakla je Nataša Marjanović, direktor i portfolio menadžer Društva za upravljanje Delta Generali Dobrovoljnog Penzijskog Fonda.

U poslednja tri meseca broj uplata članova Delta Generali dobrovoljnog penzijskog fonda je u velikom porastu, da bi u avgustu bio ostvaren rekord sa uplatama koje su dostigle skoro 50 miliona dinara.

Sa svojim osnivačem Delta Generali Osiguranjem, Delta Generali dobrovoljni penzijski fond pripada Generali grupi (čenerali), koja postoji 175 godina i danas posluje u 40 zemalja u svetu, a poseduje veliki broj drugih penzijskih fondova, 113 osiguravajućih kompanija, kao i veći broj banaka i kompanija koje se bave nekretninama.


Čet, 06/09/2007

Okupljanje članova Fonda pod pokroviteljstvom FIMA Invest
Ilirika ProActive 

Okupljanje članova Fonda pod pokroviteljstvom FIMA Invest

Poštovani posetioci. Na inicijativu članova našeg Foruma, predloženo je okupljanje članova Fonda (i potencijalnih članova) radi druženja, razmene mišljenja i iskustava na finansijskom tržištu. Uprava FIMA Invest-a odlučila je da podrži ovu inicijativu i organizuje i sponzoriše navedeni događaj. Zakazani termin okupljanja je subota 15.09.2007. godine u 13 časova. Mesto još uvek nije određeno, jer isto zavisi od broja prijavljenih gostiju (ali će biti u blizini sedišta FIMA Invest-a), tako da Vam savetujemo da se, ukoliko ste zainteresovani, prijavite za okupljanje na telefon 011 / 3021-625. Ostale informacije dostupne su Vam na našem Forumu www.fimainvest.com/forum na topic-u Okupljanje.


Focus Premium 

Fond Focus Premium upisan u Registar investicionih fondova


Na osnovu podnetog Zahteva Focus Invest ad Beograd, Komisija za hartije od vrednosti Republike Srbije, donela je Rešenje o upisu u Registar investicionih fondova, fonda Focus Premium, (br. Rešenja: 5/0-44-6673/7-07, od 06.09.2007. godine).
Danom upisa u Registar investicionih fondova, fond Focus Premium smatra se organizovanim, nakon čega Fond nastavlja sa prikupljanjem novčanih sredstava i otpočinje sa radom tj. investiranjem do sada prikupljenih novčanih sredstava.


Pet, 31/08/2007

Polugodišnji izveštaji za Društvo i Fond
Ilirika ProActive 

Polugodišnji izveštaji za Društvo i Fond

Poštovani posetioci. Polugodišnji finansijski izveštaji o poslovanju Društva za upravljanje investicionim fondovima "FIMA Invest" a.d. Beograd i Otvorenog investicionog fonda FIMA ProActive (sa napomenama i izveštajima revizora), dostupni su Vam u sekciji Fond ProActive http://www.fimainvest.com/fond.htm. U skladu sa stavom 4. člana 35. Zakona o investicionim fondovima, prinos od ulaganja tokom cele prve godine poslovanja se ne objavljuje, te se isti ne nalazi u navedenim izveštajima.


Čet, 30/08/2007

Focus Premium 

Završen Javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica

U sredu, 29. avgusta 2007, završen je javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus Premium, po nominalnoj vrednosti od 1.000,00 din.
Društvo za upravljanje investicionim fondovima Focus Invest je u petak 31. avgusta, u skladu sa odredbama Zakona o investicionim fondovima, podnelo Komisiji za hartije od vrednosti Republike Srbije, zahtev za upis fonda Focus Premium u Registar investicionih fondova.
Fond se smatra organizovanim danom upisa u Registar investicionih fondova, po dobijanju rešenja Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije, nakon čega Fond otpočinje sa radom tj. investiranjem prikupljenih novčanih sredstava, čime se i odobrava upravljanje Fondom od strane Focus invest-a, kao Društva za upravljanje investicionim fondovima.
Neto vrednost imovine fonda biće objavljena po upisu Fonda u Registar investicionih fondova.
Obračunska vrednost investicione jedinice, biće objavljivana svakog radnog dana u dnevnom listu Politika, kao i na internet prezentaciji društva.


Uto, 28/08/2007

Raiffeisen Akcije 

Veliki broj investitora pokazalo interesovanje za Raiffeisen AKCIJE otvoreni investicioni fond

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je veliki broj investitora pokazalo interesovanje za Raiffeisen AKCIJE otvoreni investicioni fond. Od početka svog poslovanja, Raiffeisen AKCIJE otvorenom investicionom fondu pristupilo je preko 2050 članova.

Raiffeisen CASH 

Zadovoljstvo nam je da Vas

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je veliki broj investitora pokazalo interesovanje za Raiffeisen AKCIJE otvoreni investicioni fond. Od početka svog poslovanja, Raiffeisen AKCIJE otvorenom investicionom fondu pristupilo je preko 2050 članova.

Raiffeisen WORLD 

Zadovoljstvo nam je da Vas

Zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da je veliki broj investitora pokazalo interesovanje za Raiffeisen AKCIJE otvoreni investicioni fond. Od početka svog poslovanja, Raiffeisen AKCIJE otvorenom investicionom fondu pristupilo je preko 2050 članova.

Pon, 27/08/2007

Dunav fond 

DUNAV Fond i dalje najveći



Narodna banka Srbije objavila je Izveštaj o dobrovoljnim penzijskim fondovima za drugi kvartal 2007. godine. Kako se u Izveštaju navodi, DUNAV Fond u ukupnoj neto imovini 6 aktivnih fondova učestvuje sa 51,66%, u ukupnim uplatama doprinosa sa 36,69%, a od 129.719 ugovora, DUNAV Društvo je zaključilo 65.167.

Detaljan izveštaj možete pročitati

Pet, 24/08/2007

Raiffeisen Akcije 

Raiffeisen banka primenjuje nove tarife naknada za naloge platnog prometa

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da od 24.08.2007. godine, Raiffeisen banka primenjuje nove tarife naknada za naloge platnog prometa za Prenos/Uplatu sredstava na racune fondova kojima upravlja Drustvo. Nove tarife:

- Za klijente Raiffeisen banke 0,05% od uplate ili maksimalno 500,00 dinara po uplati

- Za klijente drugih banaka 0,10% od uplate ili maksimalno 500,00 dinara po uplati


Raiffeisen CASH 

Zadovoljstvo nam je da vas

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da od 24.08.2007. godine, Raiffeisen banka primenjuje nove tarife naknada za naloge platnog prometa za Prenos/Uplatu sredstava na racune fondova kojima upravlja Drustvo. Nove tarife:- Za klijente Raiffeisen banke 0,05% od uplate ili maksimalno 500,00 dinara po uplati- Za klijente drugih banaka 0,10% od uplate ili maksimalno 500,00 dinara po uplati

Raiffeisen WORLD 

Zadovoljstvo nam je da vas

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da od 24.08.2007. godine, Raiffeisen banka primenjuje nove tarife naknada za naloge platnog prometa za Prenos/Uplatu sredstava na racune fondova kojima upravlja Drustvo. Nove tarife:- Za klijente Raiffeisen banke 0,05% od uplate ili maksimalno 500,00 dinara po uplati- Za klijente drugih banaka 0,10% od uplate ili maksimalno 500,00 dinara po uplati

Uto, 21/08/2007

Raiffeisen Akcije 

Greška u obračunu neto vrednosti imovine fonda

Obaveštavamo Vas da je došlo do greške u obračunu neto vrednosti imovine fonda. Dostavljeni izvod sa uplatama ne odražava stvarno nastale poslovne promene na računu fonda što je rezultiralo u pogrešnom obračunu broja investicionih jedinica i imovine investicionog fonda. Kastodi banka je potvrdila nov obračun i Društvo je korigovalo vrednost imovine fonda na svom sajtu.

Raiffeisen CASH 

Obaveštavamo Vas da je došlo

Obaveštavamo Vas da je došlo do greške u obračunu neto vrednosti imovine fonda. Dostavljeni izvod sa uplatama ne odražava stvarno nastale poslovne promene na računu fonda što je rezultiralo u pogrešnom obračunu broja investicionih jedinica i imovine investicionog fonda. Kastodi banka je potvrdila nov obračun i Društvo je korigovalo vrednost imovine fonda na svom sajtu.

Raiffeisen WORLD 

Obaveštavamo Vas da je došlo

Obaveštavamo Vas da je došlo do greške u obračunu neto vrednosti imovine fonda. Dostavljeni izvod sa uplatama ne odražava stvarno nastale poslovne promene na računu fonda što je rezultiralo u pogrešnom obračunu broja investicionih jedinica i imovine investicionog fonda. Kastodi banka je potvrdila nov obračun i Društvo je korigovalo vrednost imovine fonda na svom sajtu.

Pon, 20/08/2007

Raiffeisen CASH 

Obaveštavamo Vas da je došlo

Obaveštavamo Vas da je došlo do greške u obračunu neto vrednosti imovine fonda. Dostavljeni izvod sa uplatama ne odražava stvarno nastale poslovne promene na računu fonda što je rezultiralo u pogrešnom obračunu broja investicionih jedinica i imovine investicionog fonda. Kastodi banka je potvrdila nov obračun i Društvo je korigovalo vrednost imovine fonda na svom sajtu.

Raiffeisen WORLD 

Obaveštavamo Vas da je došlo

Obaveštavamo Vas da je došlo do greške u obračunu neto vrednosti imovine fonda. Dostavljeni izvod sa uplatama ne odražava stvarno nastale poslovne promene na računu fonda što je rezultiralo u pogrešnom obračunu broja investicionih jedinica i imovine investicionog fonda. Kastodi banka je potvrdila nov obračun i Društvo je korigovalo vrednost imovine fonda na svom sajtu.

Sub, 18/08/2007

Focus Premium 

Objavljen javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus Premium

Focus Invest AD, Beograd, Društvo za upravljanje investicionim fondovima, je po dobijanju rešenja o davanju dozvole za organizovanje otvorenog investicionog fonda Focus premium, br. 5/0-34-5828/7-07, od Komisije za hartije od vrednosti RS, objavilo javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus premium.

Otvoreni investicioni fond Focus premium je fond rasta vrednosti imovine, koji najmanje 75% svojih sredstava ulaže u akcije renomiranih akcionarskih društava koje se kotiraju na organizovanim tržištima u zemlji i inostranstvu, u skladu sa investicionom politikom Fonda, navedenom u prospektu fonda.Javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus Premium traje od 20.08.2007. do 29.08.2007.godine. Po isteku roka za upis i uplatu investicionih jedinica po osnovu Javnog poziva, Društvo će saglasno članu 27. Zakona o investicionim fondovima, pristupiti upisu istog u Registar investicionih fondova, koji vodi Komisija za hartije od vrednosti. Fond se smatra organizovanim danom upisa u Registar investicionih fondova, nakon čega Fond otpočinje sa radom tj. investiranjem prikupljenih novčanih sredstava.



Focus Premium 

Saopštenje za javnost u vezi organizovanja otvorenog investiconog fonda Focus premium


Focus Invest AD, Beograd, Društvo za upravljanje investicionim fondovima, je po dobijanju rešenja o davanju dozvole za organizovanje otvorenog investicionog fonda Focus Premium, br. 5/0-34-5828/7-07, od Komisije za hartije od vrednosti RS, objavilo javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus Premium.


Focus Premium 

Objavljen javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus Premium

U dnevnim listu Politika 18-08-2007, objavljen je javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Focus premium. Javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica po nominalnoj vrednosti od 1.000,00 RSD traje od 20 do 29 avgusta. Sva zainteresovana lica mogu izvršiti upis investicionih jedinica u sedištu Focus invest-a, Omladinskih brigada br. 90A/I, zgrada 1400, 11070 Novi Beograd, poslovni centar „Airport City Belgrade“.

Page 30 Previous page 1 ... 31 32 33 34 35 36 37 38 39 Next page

Pretraga