mapa | kontakt | početna |

Vesti iz fondova

 

Pon, 14/01/2008

Akcija - promotivni period od 15.01.2008. do 15.02.2008. 0 % NAKNADA ZA KUPOVINU INVESTICIONIH JEDINICA
Focus Premium 

Akcija - promotivni period od 15.01.2008. do 15.02.2008. 0 % NAKNADA ZA KUPOVINU INVESTICIONIH JEDINICA

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Focus Invest a.d. Beograd, u cilju povećanja broja članova i prodaje investicionih jedinica donelo je odluku da u ograničenom vremenskom periodu od 15.01.2008. do 15.02.2008. klijentima neće naplaćivati naknadu za kupovinu investicionih jedinica fonda Focus Premium za sve kupovine koje se izvrše u samom sedištu Društva kao i preko prodajne mreže - Banaka posrednika VOLKSBANK-e i Metals Banke, tokom trajanja promotivnog perioda.
Za sve dodatne informacije, stojimo na raspolaganju.


Ilirika ProActive 

Okupljanje članova

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na treće okupljanje članova Fonda FIMA ProActive i posetilaca naše web prezentacije. Sastanak će biti održan u petak 25.01.2007. godine u 18 časova. Ukoliko želite da prisustvujete, molimo Vas da se prijavite putem telefona na 0800 346 246, 0800 FIMA IN. U zavisnosti od broja prijava, mesto okupljanja biće naknadno određeno.

Poštovani članovi i posetioci našeg internet site-a, Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo na treće okupljanje članova Fonda FIMA ProActive i posetilaca naše web prezentacije. Sastanak će biti održan u petak 25.01.2007. godine u 18 časova. Ukoliko želite da prisustvujete, molimo Vas da se prijavite putem telefona na 0800 346 246, 0800 FIMA IN. U zavisnosti od broja prijava, mesto okupljanja biće naknadno određeno.

Pet, 11/01/2008

Ilirika upravlja najuspešnijim fondovima u Hrvatskoj

Saopštenje za javnost društva ILIRIKA DZU, d.o.o. Ljubljana | Ljubljana, 08.01.2008

Ilirika Investments d.o.o. je u 2007. godini ostvarila izvanredne rezultate na području upravljanja investicionim fondovima. Akcijski investicioni fond Ilirika Jugoistočna Evropa i mešoviti fond Ilirika Jugoistočna Evropa Balanced su po prinosu postali najuspešniji od svih investicionih fondova u Hrvatskoj u 2007. godini. Oba investiciona fonda investiraju u odabrana finansijska tržišta Jugoistočne Evrope.

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Ilirika Investments d.o.o. je zaključilo još jednu uspešnu poslovnu godinu, znatno je povećana vrednost imovine kojom fondovi upravljaju i ostvareni su nadprocečni prinosi tih investicionih fondova. Od momenta osnivanja društva na dan 07.10.2003 do danas formirana su tri otvorena investiciona fonda među kojima se dva orjentišu na tržišta Jugoistočne Evrope: akcijski investicioni fond Ilirika Jugoistočna Evropa i mešoviti investicioni fond Ilirika Jugoistočna Evropa Balanced. Treći investicioni fond je formiran sredinom prošle godine. To je akcijski investicioni fond Iirika Azijski tigar koji je orjentisan na atraktivna tržišta Azije.

Investicioni fond Ilirika Jugoistocna Evropa je najstariji i najuspešniji investicioni fond kojimupravlja ILIRIKA Investments d.o.o. Fond investira na izabranim finansijskim tržištimaJugoistocne Evrope, pre svega u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Bosni, Makedoniji, Turskoji Grckoj. Poslovna godina 2005 zakljucena je sa 31,93 % prinosom zbog cega je fond zasluženo primio priznanje za najbolji akcijski investicioni fond – - »Zlatni udjel«.  U 2007 investicioni fond Ilirika Jugoisticna Evropa dostigao je do sada nejveci prinos, cak 58,15% i postao najuspešniji akcijski investicion fond po prinosu u 2007. godini u Hrvatskoj. Na kraju 2007 je sa imovinom na upravljanu dostigao 3,53 % udela medu svim akcijskim fondovima u Hrvatskoj. U prve tri godine poslovanja investicioni fond je napravio prinos od 225,12% što je najveci prinos od svih investicionih fondova u tom periodu u Hrvatskoj.

Investicioni fond Jugoistocna Evropa Balanced je formiran kao drugi investicioni fond kojim upravlja Ilirika Investments d.o.o. Fond investira na izabranim tržištima Jugoistocne Evrope, pre svega u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Turskoj i Grckoj. U poslovnoj 2007. godini prinos fonda je iznosio 46,95% zbog cega je preuzeo prvo mesto po prinosu medu mešovitim investicionim fondovima protekle godine u Hrvatskoj. U 2007. godini fond je povecao vrednost imovine pod upravljanjem za 451,63%. Krajem prošle godine ovaj investicioni fond je dostigao 1,83 % udela po imovini od svih mešovitih investicionih fondova u Hrvatskoj. U okviru imena ILIRIKA zahvaljujuci dobroj organizacijii i dobrom sistemu upravljanja dostižemo zavidne rezultate i stremimo vecem prinosu i odlicnim poslovnim rezultatima u prilog svakog postojeceg ili potencijalnog investitora u investicione fondove ILIRIKE Investments d.o.o..


Ilirika upravlja najuspešnijim fondovima u hrvatskoj

Ilirika upravlja najuspešnijim fondovima u hrvatskoj

Čet, 10/01/2008

ILIRIKA Dynamic 

NOVI OTVORENI INVESTICIONI FOND RASTA VREDNOSTI IMOVINE

Danas, 10.01.2008. godine društvo za upravljanje investicionim fondovima „Delta Invetments” a.d. Beograd objavilo je javni poziv za upis i uplatu investicionih jednica otvorenog investicionog fonda rasta vrednosti imovine „Delta Dynamic”. Osnivanjem novog investicionog fonda DZU „Delta Invetments” a.d. Beograd postaje prvo društvo u Srbiji koje upravlja sa dva investiciona fonda različite vrste. Za razliku od postojećeg balansiranog „Delta Plus” fonda, „Delta Dynamic” će kao fond rasta vrednosti imovine veći deo svoje imovine (minimalno 75%) ulagati u akcije. Na taj način će investitori imati priliku da u okviru DZU „Delta Investments“-a odaberu vrstu fonda u koji žele da ulože u skladu sa svojim preferencijama rizika.

Javni poziv, odnosno potpisivanje naloga za pristupanje fondu i prijem uplata za kupovinu investicionih jedinica „Delta Dynamic"-a počinje 11.01.2008. godine i trajaće do 25.01.2008.godine. Početna vrednost investicione jedinice za vreme trajanja javnog poziva iznosi 1.000,00 RSD (hiljadu dinara). U tom periodu Društvo neće naplaćivati naknadu za kupovinu investicionih jedinica, osim fiksnog administrativnog troška od 300,00 RSD (tristotine dinara).

Kupovina investicionih jedinica omogućena je u sedištu DZU „Delta Investments“ u Beogradu, Milentija Popovića 7b, i putem posrednika: „Univerzal banke“, „Komercijalne banke“,“Volks banke“ i brokersko-dilerskih društava „Jorgić Broker“, „MMK Group“, „SBD Broker“ i „Ilirika Investments“. Detaljan spisak sa adresama svih prodajnih mesta dostupan je na internet adresi www.deltainvestments.co.yu.

Sve neophodne informacije potencijalni i postojeći investitori mogu dobiti putem besplatne telefonske info linije 0800-088-088 , elektronske pošte deltafond@deltayu.com ili na internet prezentaciji www.deltainvestments.co.yu.

Pet, 04/01/2008

Objava vrednosti investicione jedinice "Delta Plus" fonda za vreme Božićnih praznika

Obaveštavamo sve klijente Delta Plus investicionog fonda da će se zbog prazničnog rasporeda štampe Večernjih Novosti, vrednost investicione jedinice ovog fonda, utvrđena na dan 04.01.2008. godine, objaviti u izdanju od utorka 08.01.2008. godine.

Srećni praznici,
DZU Delta Investments a.d. Beograd


Uto, 01/01/2008

Focus Premium 

Focus Premium ostvario najbolje rezultate u drugoj polovini 2007. godine

Posmatrajući rad svih otvorenih investicionih fondova u Srbiji u drugoj polovini 2007. godine, kroz uporedni pregled kretanja vrednosti investicione jedinice investicionih fondova i kretanja Belex-a u periodu od 06.09.2007. (kada je fond Focus Premium počeo sa radom) zaključno sa 31.12.2007.godine, otvoreni investicioni fond Focus Premium ostvario je najbolje rezultate u drugoj polovini 2007.godine.

Pon, 31/12/2007

Raiffeisen Akcije 

Sa željom da u Novu godinu

Sa željom da u Novu godinu zakoračite u krugu pouzdanih i dragih prijatelja, želimo Vam srećnu i uspešnu Novu godinu i Božićne praznike.Srdačno Vaš,Raiffeisen INVEST

Raiffeisen CASH 

Sa željom da u Novu godinu

Sa željom da u Novu godinu zakoračite u krugu pouzdanih i dragih prijatelja, želimo Vam sre?nu i uspešnu Novu godinu i Boži?ne praznike.Srdačno Vaš,Raiffeisen INVEST

Raiffeisen WORLD 

Sa željom da u Novu godinu

Sa željom da u Novu godinu zakoračite u krugu pouzdanih i dragih prijatelja, želimo Vam sre?nu i uspešnu Novu godinu i Boži?ne praznike.Srdačno Vaš,Raiffeisen INVEST

Pet, 28/12/2007

Danas | Dunav fond 

Dopunske penzije skrojene po meri poslodavaca

Beograd - Vest da je po nalogu Ministarstva finansija Javno preduzeće PTT Srbija raskinulo ugovor sa Društvom za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Dunav što znači da je 5.200 radnika tog preduzeća odustalo od dodatnih uplata za penziju, naišla je na loš prijem u javnosti. Naime, teško je

Praznična objava vrednosti investicione jedinice "Delta Plus" fonda

Obaveštavamo sve klijente Delta Plus investicionog fonda da će se zbog prazničnog rasporeda štampe Večernjih Novosti, vrednost investicione jedinice ovog fonda, utvrđena na dan 28.12.2007. godine, objaviti u izdanju od ponedeljka 31.12.2007. godine, a da će se vrednost utvrđena na dan 31.12.2007. godine objaviti u izdanju ovog dnevnog lista od 03.01.2008. godine.

Srećni praznici,
DZU Delta Investments a.d. Beograd


KD Ekskluziv 

KD Ekskluziv upisan u Registar investicionih fondova

Otvoreni investicioni fond KD Ekskluziv upisan je 27. 12. 2007. godine u Registar investicionih fondova čime je stečeno pravo na početak rada fonda.

Od danas će vrednost investicione jedinice biti dnevno objavljivana na našoj internet adresi, a od 31. 12. 2007. godine i u dnevnim novinama Politika.

Čet, 27/12/2007

B92

Ilirikin fond porastao prvog dana

Fondovi Fokus premijum i Delta plus su takođe istvarili rast, dok su jedinice fonda Fima proaktiv i Rajfajzen akcije bile u padu. Ilirika JIE, fond rasta vrednosti imovine, registrovao je povećanje vrednosti investicione jedinice za 1,92 dinara, odnosno 0,19 odsto, na 1001,92 dinara, a ukupna

Triumph 

Citadel dobio licencu za investicioni fond TRIUMPH

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Citadel Asset Management iz Beograda dobilo je danas dozvolu Komisije za hartije od vrednosti za organizovanje otvorenog investicionog fonda TRIUMPH.Reč je o prvom investicionom fondu za koji je društvo Citadel Asset Management dobilo licencu. Ovaj fond će predstavljati fond rasta vrednosti imovine, čija će investiciona politika biti da najmanje 75% svoje imovine ulaže u vlasničke hartije od vrednosti na berzi.Društvo Citadel Asset Management namerava da javni poziv za upis investicionih jedinica u otvoreni investicioni fond TRIUMPH raspiše 28. januara. Javni poziv će trajati 21 dan, a sva zainteresovana fizička i pravna lica moći će od tog datuma da uplate investicione jedinice u otvoreni investicioni fond TRIUMPH i to kako u sedištu kompanije Citadel Asset Management u poslovnoj zgradi Genex apartmana u Beogradu, tako i preko njenih ovlašćenih posrednika.Ovo društvo predalo je pre nekoliko dana Komisiji za hartije od vrednosti i dokumentaciju za osnivanje zatvorenog investicionog fonda.

Sre, 26/12/2007

Focus Premium 

PROMENA ADRESE SEDIŠTA DRUŠTVA:


Od 05.11.2007. godine adresa sedišta Društva za upravljanje investicionim fondovima Focus Invest a.d. Beograd biće promenjena.
Nova adresa sedišta Društva za upravljanje Focus Invest a.d. Beograd je Omladinskih brigada br. 90A/I, zgrada 1400, 11070 Novi Beograd, poslovni centar "Airport City Belgrade".

Ubuduće, brojevi telefona, na koje nas možete kontaktirati su sledeći:
011/ 222-0640,
011/ 222-0650,
011/ 222-0653,
011/ 222-0654.


Uto, 25/12/2007

Dunav fond 

Zaposleni u Telekom Srbija novi članovi DUNAV DPF-a



DUNAV društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom potpisalo je ugovor o penzijskom planu sa preduzećemTelekom Srbija čime je blizu 10.000 zaposlenih Telekoma učlanjeno u DUNAV dobrovoljni penzijski fond.

Fond ima ukupno 89.700 članova, a neto imovina iznosi 17,6 miliona €.

Ilirika ProActive 

U korak sa svetskim trendovima

Na godišnjoj konferenciji CFA Instituta o analizi i vrednovanju akcija koja je održana 4. i 5. decembra u Los Anđelesu FIMA Invest je imala svog predstavnika u cilju unapređenja usluge upravljanja imovinom klijenata.

Da bi unapređivali uslugu upravljanja imovinom klijenata, obaveza zaposlenih u FIMA Investu jeste da konstantno dopunjuju svoja znanja, prate regionalna dešavanja, ali i svetske trendove. Jedna od najprestižnijih organizacija koja okuplja više od 80.000 analitičara i portfolio menadžera širom sveta, CFA Institut, organizuje seminare na kojima razmatra tradicionalne i savremene tehnike vrednovanja akcija i upravljanje portfoliom, a u kontekstu trenutnih dešavanja na svetskom tržištu kapitala. Ove godine, konferencija je održana 4. i 5. decembra u Los Anđelesu a FIMA Invest je imala svog predstavnika.

Analiza i vrednovanje akcija (Equity research and valuation) je stara, ali veoma dinamična disciplina koja je zadržala svoje osnovne principe kroz vekove, ali se menja i dopunjuje u skladu sa savremenim kretanjima na tržištu kapitala. Finansijske inovacije kao što je LBO's, CDO's, NINJA loans (No Income, No Job or Assets loans - stambeni krediti koji su napravili veliki potres na svetskom tržištu kapitala) imaju veliki uticaj na tržište akcija. Da bi odgovorili na ove nove izazove, analitičari i portfolio menadžeri razmenjuju svoja iskustva, a konferencije koje organizuje CFA Institut su pravo mesto za to. Posebna pažnja ove godine je posvećena sledećim temama:

Racionalna analiza (Rational Analysis) - koncept koji objedinjuje fundamentalnu, tehničku, kvantitativnu i bihejviorističku analizu. Imajući u vidu da fundamentalna analiza doprinosi razumevanju kompanija, tehnička doprinosi razumevanju tržišta, bihejvioristička razumevanju investitora, a kvantna razumevanju podataka koje dobijamo sa tržišta, racionalna analiza se čini kao razuman pristup na savremenom, vrlo konkurentnom tržištu.

Leveridž i kontrola - razumevanje LBO procesa (Leverage and Control -understanding of LBO) - analiza faktora koji dovode do uspešnih LBO procesa. Kako su LBO procesi (Leveraged Buyout) uobičajeno povezani sa povećanjem zaduženosti kompanije, promenom njenog načina vođenja i promenom načina organizovanja (prelaskom iz otvorenog u zatvoreno akcionarsko društvo i delistiranjem sa berze), na primeru Harman kompanije analizirani su faktori koji su doveli do neuspešnog završetka transakcije.

Uticaj kvaliteta finansijskih izveštaja na vrednovanje (Earnings Quality Analysis and Equity Valuation) - kako je menadžment kompanija svesan koje finansijske pokazatelje investitori koriste u analizi i vrednovanju akcija, on se često odlučuje da podatke prikažu na "najlepši" način u okviru računovodstvenih standarda. Međutim, u vremenskom periodu od nekoliko godina, sva "ulepšavanja" moraju biti prikazana u pravom svetlu. Analitičari i portfolio menadžeri treba da prepoznaju navedene pojave i da u bilansima naprave odgovarajuće korekcije za potrebe vrednovanja.

In Defense of the Bearish View - analizirani su faktori koji dovode do korekcije tržišta, gde je istaknuto da je problematično kada tržište ulazi u korekciju zbog strukturnih razloga (platnobilansni deficit, budžetski deficit, pregrejanost privrede, velika zaduženost države, privrede i stanovništva...), odnosno da su subjektivni i politički razlozi znatno kraćeg vremenskog trajanja. Takođe je istaknuto da je dobro kada privreda i berza povremeno ulaze u korekcije (svakih par godina) jer je kriza dobra prilika da se izvrši racionalna realokacija kapitala. Američko tržište već dugo vremena nije imalo korekciju, pa su očekivanja da će ona ovaj put biti nešto duža i jača od uobičajenih.

Na konferenciji su svoja dugogodišnja iskustva prenosili portfolio menadžeri koji su u tom poslu više od 30 godina, a kao glavne smernice su navedene disciplina u procesu donošenja investicionih odluka, traženje kompanija sa pozitivnim i rastućim pokazateljem FCFE (free cash flow to equity), kao i obraćanje pažnje na ono što menadžment radi, a ne ono što govori da će da radi.

Vladimir Pavlović, CFA
Portfolio manager fonda FIMA ProActive


Uspešno realizovan javni poziv za upis investicionih jedinica fonda Ilirika JIE!


Društvo za upravljanje investicionim fondovima Ilirika DZU a.d. Beograd, sa zadovoljstvom obaveštava sve svoje članove da je uspešno realizovan javni poziv za upis i uplatu investicionih jedinica fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE). U toku javnog poziva ukupno je upisano i uplaćeno investicionih jedinica u vrednosti od 41,02 miliona dinara, odnosno 538 hiljada EUR prema zvaničnom kursu NBS.

Rešenjem Komisije za hartije od vrednosti RS, od 25.12.2007. godine, otvoreni investicioni fond Ilirika JIE upisan je u Registar investicionih fondova, čime su se stekli uslovi da fond počne sa radom i realizacijom svoje investicione politike. Od srede 26.12.2007. vrednost investicione jedinice će biti objavljivana na internet adresi Društva, a od četvrtka 27.12.2007. godine i u dnevnom listu "Večernje novosti".

Zahvaljujemo se svim našim članovima na ukazanom poverenju, a sve zainteresovane za ulaganje u Fond pozivamo da nas posete svakim radnim danom u sedištu Društva, Knez Mihailova 11-15/V sprat, od 8.30 do 17h.

Želimo Vam srećne Novogodišnje i Božićne praznike i uspešnu 2008. godinu!



Uspešno realizovan javni poziv za upis investicionih jedinica fonda ilirika j i e!

Uspešno realizovan javni poziv za upis investicionih jedinica fonda ilirika j i e!
Page 29 Previous page 1 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 38 Next page Page 39

Pretraga