mapa | kontakt | početna |

Vesti iz fondova

 

Uto, 29/07/2008

EMPortal

Počeo da radi fond Hypo Balance

Otvoreni investicioni fond Hypo Balance je prikupio 44,9 miliona dinara tokom javnog poziva za upis jedinica, počeo je da radi i danas će prvi put objaviti vrednost investicione jedinice.

Pon, 28/07/2008

Focus Premium 

Obaveštenje

Focus Invest Društvo za upravljanje investicionim fondovima a.d. Beograd, Omladinskih Brigada 90a/I, primenjivaće nova Pravila poslovanja počevši od 28.08.2008.

Čet, 24/07/2008

ILIRIKA Dynamic 

Anketa - Investiranje u zatvoreni investicioni fond za ulaganje u nekretnine

Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Delta Investments" a.d. Beograd sprovodi anketu o zainteresovanosti potencijalnih investitora za ulaganje u nekretnine putem zatvorenog investicionog fonda. Popunite anketu i dajte svoj doprinos u organizaciji prvog zatvorenog investicionog fonda za ulaganje u nekretnine u Republici Srbiji.

Sre, 23/07/2008

ILIRIKA Dynamic 

Nove ekspoziture Univerzal banke a.d. Beograd u prodajnoj mreži

Od 1. avgusta 2008. godine, prodajnoj mreži DZU Delta Investments a.d. Beograd će se pridružiti tri nove ekspoziture Univerzal banke a.d. Beograd na sledećim lokacijama:Bulevar Kralja Aleksandra 284, 11000 Beograd,Požeška 61, 11000 Beograd, iJurija Gagarina 151G, 11070 Novi Beograd.

Sre, 09/07/2008

ILIRIKA Dynamic 

Nove ekspoziture Komercijalne banke u mreži prodaje DZU Delta Investments

Od ponedeljka, 14.07.2008. godine, pet ekspozitura Komercijalne banke a.d. Beograd će se priključiti prodajnoj mreži DZU Delta Investments a.d. Beograd, i to ekspoziture u ulici Bulevar kralja Aleksandra 328, Goce Delčeva 36, Kneza Miloša 4, Marijane Gregoran 56, i Tošin bunar 159, sve u Beogradu.

Uto, 08/07/2008

Rezultat poslovanja fonda ilirika j i e u prvih šest meseci 2008. godine

02.06.2008. SAOPŠTENJE Jedinice investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa (JIE) dostupne i u filijalama Findomestic Banke Poslovno tehničkom saradnjom Investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa i Findomestic Banke, od 3. juna 2008. godine, svim sadašnjim i potencijalnim ulagačima olakšan je pristup investicionim jedinicama. Ovakvom saradnjom Findomestic Banka će poslove prodaje investicionih jedinica otvorenog investicionog fonda Ilirika Jugoistočna Evropa obavljati putem 17 filijala širom Srbije i na taj način proširiti mogućnost pristupa Fondu potencijalnim ulagačima. Fond Ilirika JIE uspešno posluje od početka godine u Srbiji, a imovina Fonda investirana je kako na tržištu kapitala u Srbiji, tako i na tržištima u okruženju koje imaju visok potencijal rasta u narednom periodu. Gregor Žvipelj, Direktor Društva za upravljanje Ilirika izjavio je da očekuje da će širenje prodajne mreže omogućiti svim zainteresovanima ulagačima da svoju imovinu povere na upravljanje Fondu, odnosno profesionalnim finansijskim upravljačima. Nataša Eleta, Direktor Sektora investicionog bankarstva Findomestic Banke, izjavila je da će pored postojeće sveobuhvatne ponude bankarskih proizvoda i usluga za stanovništvo i privredu, ovakvim inovativnim pristupom u pogledu širenja postojeće ponude Banke potencijanim klijentima efikasno, profesionalno i kvalitetno biti obezbeđeno obavljanje ove vrste finasijske usluge. Ovim ugovorom fond Ilirika JIE je proširila svoju prodajnu mrežu na 17 Findomestic filijala, pokrivajući sve veće gradove u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Niš, Pirot, Leskovac, Kraljevo, Suboticu, Kragujevac, Novi Pazar, Požarevac, Paraćin, Šabac i Pančevo. Detaljan spisak svih novih pristupnih mesta Fonda Ilirika JIE, filijala Findomestic Banke sa adresom i radnim vremenom, kao i dnevne promene vrednosti investicionih jedinica možete pronaći na sledećim web stranama: www.findomestic.rs ; www.ilirika-dzu.co.yu; i www.moj-fond.rs .

Rezultat poslovanja fonda Ilirika JIE u prvih šest meseci 2008. godine

Prvih 6 meseci 2008. godine obeležili su veliki izazovi za sve profesionalne upravljače imovine, ne samo u Srbiji, nego i na regionalnim i većini svetskih tržišta kapitala. Berzanski indeksi u Srbiji i regionu imali su znatan pad, uslovljen političkom krizom kao i nepovoljnim trendovima na svetskim berzama.

Čet, 03/07/2008

Dunav fond 

Stopa prinosa

Stopa prinosa fonda za poslednjih 12 meseci (30.06.2007. "" 30.06.2008.) je 1.44%, a od početka poslovanja (2.4.2007. "" 30.06.2008.) je 0.57%.


Sre, 02/07/2008

Prinos DELTA PLUS otvorenog balansiranog investicionog fonda

U skladu sa Zakonom o investicionim fondovima, DZU Delta Investments a.d. Beograd objavljuje prinos prvog srpskog otvorenog investicionog fonda - Delta Plus, za poslednjih godinu dana poslovanja, kao i efektivni godišnji prinos od osnivanja. Preuzmite dokument.

Pet, 27/06/2008

EMPortal

Počeo upis investicionih jedinica fonda Hypo balance

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Hypo investments saopštilo je da je počelo sa upisom i uplatom investicionih jedinica u otvoreni investicioni Hypo balance, prvi investicioni fond Hypo grupe u Srbiji.

EMPortal | Ilirika ProActive 

Fima produžila javni poziv za upis akcija

Investiciona kompanija Fima invest objavila je danas da je produžila poziv za upis 8.000 akcija zatvorenog investicionog fonda Fima SEE Activist do 21. jula.

Focus Premium 

Obaveštenje

Obaveštavamo vas da je dana 26.06.2008. usled pogrešno unetog podatka o isplaćenoj dividendi u aplikaciji za obračun vrednosti investicione jedinice, došlo do greške u obračunu neto vrednosti imovine i vrednosti jedinice za otvoreni investicioni fond Focus Premium.Naglašavamo da nijedan klijent fonda ovom prilikom nije oštećen, a da tačna vrednost IJ na dan 26.06.2008. iznosi 868,18551 rsd, a iznos neto imovine 237.679.623,80 rsd .Investiciona jedinica korigovana je za 0,50 rsd.

Sre, 25/06/2008

Ilirika ProActive 

Odlaganje roka za upis i uplatu akcija Zatvorenog investicionog fonda FIMA SEE Activist

Na osnovu Odluke Upravnog odbora Društva za upravljanje investicionim fondovima FIMA Invest a.d. Beograd br. 1680/I od 20.06.2008. godine, odnosno Zaključka Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije br. 5/0-51-2441/10-08 od 25.06.2008. godine, Upravni odbor Društva za upravljanje investicionim fondovima "FIMA Invest" a.d. Beograd, obaveštava sva zainteresovana lica o odlaganju roka za okončanje postupka upisa i uplate akcija Zatvorenog investicionog fonda FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd. Rok za upis i uplatu akcija osnivačke emisije Zatvorenog investicionog fonda FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd je 53 dana i završava se zaključno sa danom 21.07.2008. godine. Na osnovu Odluke Upravnog odbora Društva za upravljanje investicionim fondovima FIMA Invest a.d. Beograd br. 1680/I od 20.06.2008. godine, odnosno Zaključka Komisije za hartije od vrednosti Republike Srbije br. 5/0-51-2441/10-08 od 25.06.2008. godine. Odlaže se termin održavanja sednice Osnivačke skupštine akcioanra Zatvorenog investicionog fonda FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd, tako da će ista biti održana 26.07. 2008. godine u sedištu Društva, Beograd, Trg Nikole Pašića 5 sa početkom u 12 časova.


Focus Premium 

Pozitivan stav i ohrabrujuće vesti

U organizaciji "Ekonomist" magazina, u utorak 24.06.2008. u hotelu Hyatt Regency, održana je IV godišnja konferencija "Budućnost tržišta kapitala na Balkanu: realnost i perspektive".Tom prilikom, okupio se veliki broj eminentnih stručnjaka iz oblasti finansija.Konferenciju je otvorio gospodin Mirko Cvetković, ministar finansija Republike Srbije, a imali smo priliku i da čujemo gospodina Radovana Jelašića, guvernera Narodne Banke Srbije, zatim gospođu Gordanu Dostanić, direktora Beogradske berze kao i mnoge druge stručnjake, kako kod nas, tako i u svetu.Tom prilikom, iznet je opšti pregled dešavanja na tržištu kapitala u zemljama centralne i istočne Evrope, diskutovalo se o produbljivanju tržišta, o finansijskim instrumentima, upravljanju rizicima, stvaranju vrednosti u različitim tržišnim uslovima...Poseban panel bio je posvećen investicionim fondovima, strategiji tržišta u razvoju, odnosno šansama i rizicima. Direktor DZU Focus Invest Aleksej Misailović izneo je dosadašnje iskustvo i očekivanja za naredni period i naveo da zbog izvesnosti formiranja proevropske vlade, prognozira skori oporavak berzanskog tržišta i pozitivnu promenu poslovne klime. Kao direktna posledica toga, kako je rekao gospodin Misailović, očekuje se i rast vrednosti investicione jedinice fonda Focus Premium i kreiranje novih prilika za dalji rast.

Uto, 24/06/2008

Glas Javnosti | Ilirika ProActive 

"Fima" hoće da kupi udeo u manjoj banci

BEOGRAD - Hrvatska finansijska grupacija "Fima", koja u Srbiji već poseduje otvoreni, a odnedavno i zatvoreni investicioni fond, objavila je da namerava da uđe i u bankarski sektor, tako što će kupiti akcije u nekoj od manjih banaka, koje već posluju na ovom tržištu. Prema rečima direktora "Fime"

Pon, 23/06/2008

SEEbiz.eu

Danas počinje upis u Hypo balans

BEOGRAD - Društvo za upravljanje investicionim fondovima Hypo investments počeće u danas upis i prodaju investicionih jedinica fonda Hypo balans.

Pet, 20/06/2008

SEEbiz.eu

Delta investments osniva fond za nekretnine

BEOGRAD - Kompanija za upravljanje investicionim fondovima Delta investments najavila je da će u drugoj polovini 2008. godine osnovati zatvoreni fond za nekretnine.

EMPortal

Hypo Balance od 23. juna upisuje akcije

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Hipo Investments najavilo je danas da će u ponedeljak, 23. Juna, početi upis i prodaju investicionih jedinica fonda Hypo Balance.

Čet, 19/06/2008

ILIRIKA Dynamic 

DZU Delta Investments u Loznici predstavlja investicione fondove

U cilju podizanja svesti o investicionim fondovima, DZU Delta Investments a.d. Beograd će u saradnji sa Regionalnom privrednom komorom Valjevo, Centrom za edukaciju i stručno obrazovanje Privredne komore Srbije, i drugim društvima za upravljanje investicionim fodovima predstaviti ovu industriju, način poslovanja fondova, i upoznati sugrađane o prednostima ulaganja u investicione fondove. Prezentacija "Investicioni fondovi" će se održati u utorak, 24. juna 2008. godine u Banji Koviljači, ulica Park broj 12 sa početkom u 12h. Ulaz je slobodan. Preuzmite poziv za stručni skup.

Uto, 17/06/2008

EMPortal | Hypo Penzije 

HYPO osmi dobrovoljni penzijski fond u Srbiji

Narodna banka Srbije (NBS) izdala je dozvolu za rad i dozvolu za organizovanje i upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom Društvu za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom HYPO.
Page 21 Previous page 1 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 ... 38 Next page Page 31

Pretraga