mapa | kontakt | početna |

Vesti iz fondova

 

Uto, 02/12/2008

EMPortal

Fondovi SocGen Grupe u rastu

Mesec dana po osnivanju dva penzijska fonda,Ekvilibrio i Štednja, Societe Generale grupacija osnovala je i društvo za upravljanje tim fondovima koji su od početka rada zabeležili rast investicionih jedinica od oko jedan odsto, a sad vrede oko 1.011 odnosno 1.010 dinara.

KD Ekskluziv 

Berzanski izveštaj

Berzanski izveštaj hrvatskog, bugarskog i rumunskog tržišta kapitala

HRVATSKA Na sedmičnom nivou indeks Zagrebačke berze CROBEX je pao za 6,2%.Od najlikvidnijih akcija, vlasničke hartije Hrvatskog Telekoma su uz promet od 35 miliona kuna pale za 0,25%, dok je Ina d.d narasla za 5,64%. Građevinarske akcije i dalje padaju tako je Ingra pala za 22,58%, Ighr 20,89 %, a Dalekovod za 22,17%.Zabrinjavajuće su vesti da glavni klijenti Instituta građevinarstva Hrvatske te Dalekovoda Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste imaju problema s likvidnošću, što dovodi pod znak pitanja završetak nekih velikih projekata poput Koridora 5c te početak gradnje novih poput ostatka autoputa Zagreb - Sisak te Ploče - Dubrovnik. Takođe je bitno istaknuti kako još uvek nema novosti u vezi plaćanja zemljišta Zagrepčanke od strane IGH koje je prošle sedmice dovedeno pod znak pitanja zbog nemogućnosti dobijanja kredita za finansiranje projekta ali i nerešenih vlasničkih odosa na spomenutom zemljištu.Hrvatska vlada takođe je najavila značajno poskupljenje cigareta od čak 40 do 90%. Poskupljenje bi moglo negativno utecati na nivo inflacije, ali i smanjivanje proračunskog prihoda od cigareta zbog verovatnog jačanja crnog tržišta. Negativno bi se sve to moglo odraziti i na prihode Adrisa d.d čija je deonica ove sedmice izgubila 2% vrednosti.

BUGARSKA Ukupan promet na berzi u Sofiji u prošloj sedmice iznosio je BGN 73 miliona, gde je BGN 62.4 miliona proizašlo iz trgovanja akcijama Petrola. SOFIX je porastao za 8.6% i završio je na 363.27 indeksna poena. BG40 je završio u plusu za 8.2% na 108.60, a BGTR30 i BGREIT su u pozitivnoj teritoriji za 5.1% i 2.1% svaki, i zatvorili su u petak popodne na 280.83 i 47.38.Agria Group Holding je objavila konsolidovani profit od BGN 2.1 miliona za treći kvartal, a u istom periodu prošle godine je iznosioBGN 893 hiljade. Za isti vremenski period, prihodi su uvećani 2.5 puta na nivo od BGN 67 miliona.Industrijski holding Bugarska, koji ima 17 firmi u svom posedstvu,je zabeležio povećanje od 25% profita za prva 3 kvartala na nivo od BGN 12.2 miliona uprkos padu prihoda od 27%. Enemona je uprkos rastu prihoda od 37% na BGN 9.3 miliona, zabeležila pad profita od 10% na BGN 9.3 miliona u trećem kvartalu .Stara planina holding je zabeležila rast profita od 21% za treći kvartal na nivo od BGN 5 miliona. Ukupni prihodi su porasli za 3% na BGN 75 miliona. Holding se sastoji od pet firmi od kojih su 3 kotirane na berzi: Hydraulic element and systems, Fazan i Elhim Iskra, i udeo od 30.9% u M+S Hydraulic.

RUMUNIJA Tokom prošle sedmice BET indeks rumunske berze je porastao za 3.19% dok je BET-FI porastao za 7.92%. Prometi su porasli za 19% na RON 12.06 miliona, a vrednost rumunskog lea je porasla u odnosu na evro za 0.38% i sada iznosi 3.7794 u odnosu na evro.Dosta kompanija je ove sedmice objavilo vest da će privremeno poslati nekoliko hiljada radnika na odmor usled smanjenja narudžbi kao posledica finansijske krize. Francuska kompanija Michelin je izjavila da će obustaviti proizvodnju u svojoj fabrici u Rumuniji zbog čega će za 1600 radnika biti obustavljen radni odnos na neodređeno vreme gde će im biti isplaćeno 75% njihovih mesečnih primanja. Takođe Nokia je odlučila da otpusti 100 radnika, dok je Elba Timisoara izjavila da će najverovatnije poslati 400 radnika kući. Na kraju prošle sedmice proizvođač mineralnih đubriva Azomures iz Targu Muers je potvrdio da će privremeno otpustiti 2000 radnika, što predstavlja 70% radne snage.Finansijski analitičari su se negativno izjasnili povodom ekonomskog rasta Rumunije u 2009. godini, i najveći pesimizam je izražen od strane rejting agencije Moody�s koji prognozira pad u bruto domaćem proizvodu od 0.3%. Prognoze ING se manifestuju u godišnjem rastu od 1.7%, dok EBRD prognozira rast od 3%.Značajan rast u ceni krediti koji su denominovani u evrima i strožiji uslovi za dobijanje kredita su značajno smanjili obim finansiranja za kompanije za 2% u poređenju sa prošlim mesecom, dok se finansiranje u domaćoj valuti povećalo za 0.4%. Istovremeno se smanjio i polog depozita na rast od 25.2% u mesecu oktobru i iznosi RON 140.6 milijarde (37 milijarde EUR), dok je za prošlu godinu rast depozita iznosio 30%.

Aleksandar Antonijević
Portfolio menadžer


Danas

Dva dobrovoljna penzijska fonda Sosijete ženeral

Beograd - Društvo za upravljanje dobrovoljnim fondovima Sosijete ženeral penzije, pokrenulo je dva fonda sa različitim investicionim politikama. Reč je o fondovima Sosijete ženeral ekvilibrio i Sosijete ženeral štednja. Fond Sosijete ženeral štednja baziran je na uobičejenim postulatima

Pet, 28/11/2008

Generali Basic 

Imovina Fonda porasla na preko milijardu dinara

Beograd, 26. novembar 2008. - Imovina Delta Generali Dobrovoljnog Penzijskog Fonda dostigla je vrednost od preko milijardu dinara, što je fond učvrstilo na prvom mestu među privatnim dobrovoljnim penzijskim fondovima na tržištu.

Otkako je pre dve godine počeo sa radom, Delta Generali Dobrovoljni Penzijski Fond uvećao je svoju imovinu za više od pet puta sa početnih 195, 3 miliona dinara i postao prvi privatni dobrovoljni penzijski fond na tržištu koji je probio granicu od milijardu dinara.

U istom periodu, Fondu je pristupilo više od 46.000 članova, što ga svrstava među prva dva u industriji dobrovoljnih penzijskih fondova u zemlji. Delta Generali Dobrovoljni Penzijski Fond isplatio je jednokratno svojim penzionerima 100 miliona dinara tokom 2008. godine.

"Izuzetno je značajno što smo granicu od milijardu dinara probili u vreme kada finansijsko tržište i kod nas i u svetu doživljava najveću krizu u poslednjih nekoliko decenija. Porast imovine je dokaz da uprkos svim izazovima rastemo i razvijamo se i pokazatelj da dobrovoljni penzijski fondovi prolaze kroz krizu sa znatno manje posledica od ostalih učesnika na domaćem tržištu kapitala" - istakla je ovim povodom Nataša Marjanović, direktor i portfolio menadžer Delta Generali Dobrovoljnog Penzijskog Fonda.


Čet, 27/11/2008

Brand KD primio priznanje "Trusted Brand" 2008 u kategoriji "Investiciona društva i investicioni fondovi"
KD Ekskluziv 

Brand KD primio priznanje "Trusted Brand" 2008 u kategoriji "Investiciona društva i investicioni fondovi"

Istraživanje "Trusted Brand" je istraživanje koje časopis Reader`s Digest organizuje od 2001. godine u 18 evropskih zemalja. Cilj ovakvog istraživanja je utvrđivanje kojim brendovima potrošači najviše veruju. Ove godine prvo mesto u kategoriji "Investiciona društva i investicioni fondovi" osvojilo je Društvo KD Group. U istraživanju je učestvovalo 7000 potrošača, slučajno izabrani pretplatnici časopisa Reader`s Digest i rezultati istraživanja su pokazali sledeće:

  • 69% anketiranih pretplatnika koji su stavili KD na prvo mestu su naše stranke;
  • 28% naših stranaka nas preporučuje drugima;
  • prosečna ocena kvaliteta, izgleda, upotrebe i odgovarajuće cene je veoma dobro (4).


Kao pobednik u ovoj kategoriji KD ima ekskluzivno pravo jednogodišnje upotrebe logotipa Trusted Brand u svojim promotivnim materijalima.


Sub, 22/11/2008

Blic | KD Ekskluziv 

Kako sačuvati investicione fondove

Trenutno se nalazimo u jako teškim vremenima za industriju investicionih fondova. Veliki broj fondova je zabeležio prilične gubitke u vrednosti investicionih jedinica, ali pitanje koje se provlači je da li se takav trend mogao na vreme predvideti i sprečiti. Mišljenja sam da postoje mehanizmi i instrumenti koji su efikasni prikilom stabilizacije kretanja vrednosti investicionih jedinica, premda u ovakvim eksternim okolnostima upitna je i njihova učinkovitost.

Jedan od mehanizama je mogao biti uvođenje vanrednih mera gde bi se kratkoročno dozvolilo da investicioni fondovi u svojim portfeljima drže više gotovinskih sredstava nego što to zakon propisuje. Takođe, moglo se diskutovati o procentualnom minimumu određenih hartija iz Belexa 15 koje bi svi fondovi morali da imaju u svojim portfeljima tako da se izbegne vrtoglavi pad u cenama najkvalitetnijih srpskih hartija. Efikasni dodatni instrument sprečavanja volatilnih fluktuacija je stvaranje interventnog fonda, kao što je učinjeno u Hrvatskoj, čiji bi primarni zadatak bio da otkupljuje akcije koje se nalaze u portfeljima fondova i koje se ne mogu prodati bez velikih tržišnih pomeranja.

Svrha intervantnog fonda bi bila pojačana likvidnost samih investicionih fondova ukoliko bi došlo do povlačenja sredstava od strane ulagača, tako da se cena hartija koje se nalaze u fondovima ne urušavaju kao kule od peska. Naravno, ovakav mehanizam bi morao biti organizovan i upravljan od strane samih fondova gde bi fondovi uplatili određene novčane iznose kao premije osiguranja dodatne likvidnosti, a koji trenutno zakonom o investicionim fondovima nije dozvoljen, bilo bi uplaćivanje sredstava u fond od strane samih osiguravača društva za upravljanje investicionim fondovima kako bi se stabilizovao novčani tok uplata i isplata iz fonda, a samim tim bi i sami fondovi dobili na kredibilnosti, jer bi i osnivači fondova trpeli tržišna kretanja zajedno sa ulagačima.

Aleksandar Antonijević,
potrfolio menadžer


Sre, 19/11/2008

KD Ekskluziv 

Obaveštenje o promeni radnog vremena Društva KD Investments

Društvo za upravljanje investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd, ovim putem Vas obaveštava da će početkom od 19.11.2008. godine doći do promene radnog vremena Društva. Novo radno vreme Društva će biti svakog radnog dana od 09.00 do 17.00 časova kada smo Vam na raspolaganju za sve informacije vezane za rad Društva i Fonda KD Ekskluziv.

EMPortal | Raiffeisen FUTURE 

Prinos Raiffeisen future 11,6 odsto

Dobrovoljni penzijski fond Raiffeisen future je na kraju trećeg kvartala ove godine imao prinos od 11,5 odsto i zadržao prvo mesto u industriji dobrovoljnih penzijskih fondova, izjavila je direktorka tog fonda Snežana Ristanović.

Biznis novine | Raiffeisen FUTURE 

Srpskim penzijama treba drugi stub

Obavezno privatno penzijsko osiguranje jedini je lek za mirniju starost sadašnjih zaposlenih, kažu u "Rajfajzen Futuri"

Pon, 17/11/2008

Ilirika ProActive 

FIMA SEE ACTIVIST

Vrednosti obračunate na dan 07. oktobar 2008. godine za zatvoreni investicioni fond FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd iznose:

  • NAV - Neto vrednost imovine 96.470.147,37 RSD
  • Neto vrednost imovine po akciji 9.627,76 RSD
  • Tržišna vrednost akcije fonda na dan 07.10.2008. iznosi 10.100,00 RSD

Ilirika ProActive 

FIMA SEE ACTIVIST

Vrednosti obračunate na dan 28. oktobar 2008. godine za zatvoreni investicioni fond FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd iznose:

  • NAV - Neto vrednost imovine 92.881.294,50 RSD
  • Neto vrednost imovine po akciji 9.269.59 RSD
  • Tržišna vrednost akcije fonda na dan 28.10.2008. iznosi 10.100,00 RSD

Sre, 12/11/2008

Ilirika ProActive 

FIMA SEE ACTIVIST

Vrednosti obračunate na dan 11. novembar 2008. godine za zatvoreni investicioni fond FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd iznose:

  • NAV - Neto vrednost imovine 89.244.315,84 RSD
  • Neto vrednost imovine po akciji 8.906,62 RSD
  • Tržišna vrednost akcije fonda na dan 11.11.2008. iznosi 10.100,00 RSD

Pet, 07/11/2008

KOMBANK InFond 

Objavljivanje vrednosti od sada u dnevnom listu ...

Objavljivanje vrednosti od sada u dnevnom listu ??Politika"

Obaveštamo članove otvorenog investicionog fonda KomBank IN FOND da se počev od 03.11.2008. godine vrednost investicione jedinice fonda, osim na internet stranici, objavljuje i u dnevnom listu Politika, umesto u dnevnom listu Večernje novosti.


Čet, 06/11/2008

Humanitarna akcija
KD Ekskluziv 

Humanitarna akcija "KD Investments" na svetski dan štednje

03. novembra održano svečano uručenje bona jednoj od porodilja

Povodom svetskog dana štednje Društvo za upravljanje investicionim fondovima KD Investments, organizovalo je humanitarnu akciju gde smobebama rođenim na taj dan u porodilištima GAK u Višegradskoj i "Narodni front" poklonili 50 evra (u dinarskoj protivvrednosti) koje će biti uložene u investicione jedinice fonda KD Ekskluziv. 31. oktobra 2008. godine u porodilištu u Višegradskoj rodile su se 22 bebe, a u porodilištu "Narodni front" 28 beba. 03. novembra održano je svečano uručenje bona u porodilištu u Višegradskoj jednoj od srećnih mama. Bon je uručio direktor Društva za upravljanje investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd, Dušan Lahe. Svečanom uručenju prisustvovali su i direktor ginekologije i akušerstva u Višegradskoj, profesor doktor Nebojša Radunović i osoblje klinike. Cilj ove akcije je da omogućimo lakši početak i bolju budućnost za nove građane Srbije. Čestitamo svim roditeljima koji su učestvovali u našoj humanitarnoj akciji!


ILIRIKA Dynamic 

Promena radnog vremena u sedištu Društva

Društvo za upravljanje investicionim fondovima "Delta Investments" a.d. Beograd Vas ovim putem obaveštava da će sa početkom od petka, 07.11.2008. godine, doći do promene radnog vremena Društva u ulici Milentija Popovića 7b na Novom Beogradu, tako da je novo radno vreme svakim radnim danom od 08:30h do 16:30h. Za sva pitanja, budite slobodni da nas kontaktirate putem email-a deltafond@deltainvestments.rs , besplatne info linije 0800-088-088 ili lično u sedištu Društva.

Sre, 05/11/2008

Ilirika ProActive 

FIMA SEE ACTIVIST

Vrednosti obračunate na dan 04. novembar 2008. godine za zatvoreni investicioni fond FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd iznose:

  • NAV - Neto vrednost imovine 91.366.543,12 RSD
  • Neto vrednost imovine po akciji 9.118,42 RSD
  • Tržišna vrednost akcije fonda na dan 04.11.2008. iznosi 10.100,00 RSD

Pet, 31/10/2008

Ilirika ProActive 

Objave vrednosti IJ FIMA ProActive fonda od ponedeljka u listu Politika

Poštovani, Obaveštavamo Vas da će od ponedeljka 3.11.2008. godine vrednosti investicione jedinice otvorenog investicionog fonda FIMA ProActive biti objavljivane u listu Politika. Vrednosti koje se obračunavaju za zatvoreni investicioni fond FIMA SEE Activist će se takođe objavljivati u listu Politika jednom mesečno do petog dana u mesecu. FIMA Invest


Ilirika ProActive 

FIMA SEE ACTIVIST

Vrednosti obračunate na dan 07. oktobar 2008. godine za zatvoreni investicioni fond FIMA SOUTHEASTERN EUROPE ACTIVIST a.d. Beograd iznose:

  • NAV - Neto vrednost imovine 96.470.147,37 RSD
  • Neto vrednost imovine po akciji 9.627,76 RSD
  • Tržišna vrednost akcije fonda na dan 07.10.2008. iznosi 10.100,00 RSD

KD Ekskluziv 

Posetite nas na sajmu investicija Investexpo u Novom sadu i na promociji u megamarketu Rodić

Promocija fonda KD Ekskluziv na sajmu investicija Investexpo od 4.-7. novembra i u megamarketu Rodić 8. novembra

Društvo za upravljanje investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd, poziva Vas da posetite naš štand na Novosadskom sajmu Investexpo koji će se održati od 4. do 7. novembra 2008. godine. U okviru pratećih manifestacija na sajmu investicija pozivamo Vas da prisustvujete tribini Ulaganjem do zarade: investicioni fondovi i Berza koja će se održati 5. novembra u Master centru od 14.00 do 16.00 časova. U razgovoru sa našim savetnicima za ulaganje u investicione fondove možete se upoznati sa:
  • poslovanjem investicionih fondova u Srbiji i regionu;
  • Grupacijom KD;
  • društvom za upravljanjem investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd;
  • investicionim fondom KD Ekskluziv i
  • srpskim tržištem kapitala.
  • U subotu 8. novembra pozivamo vas da posetite naše promotivno mesto u megamarketu Rodić u periodu od 11.00 do 19.00 časova!!!

    Čet, 30/10/2008

    Humanitarna akcija KD Investments
    KD Ekskluziv 

    Humanitarna akcija KD Investments

    Svim bebama rođenim na svetski dan štednje 31. 10. 2008 u Beogradskim porodilištima, GAK Narodni front i GAK Višegradska, Društvo za upravljanje KD Investments a.d. Beograd, poklanja 50 EUR-a (u dinarskoj protivrednosti) koje će biti uložene u investicione jedinice fonda KD Ekskluziv. Cilj ove akcije je da omogućimo lakši početak i bolju budućnost za nove građane Srbije. Društvo za upravljanje investicionim fondovima KD Investments a.d. Beograd, se odlučilo za ovu akciju na svetski dan štednje, jer želimo sa ovom humanitarom akcijom da pomognemo novorođenim bebama i njihovim porodicama da kroz štednju obezbede sebi i svojoj bebi bolju i sigurniju budućnost.

    Page 17 Previous page 1 ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... 38 Next page Page 27

    Pretraga